vrijdag 27 augustus 2010

Lekkere kaaskoekjes.

We beginnen maar eens met een eenvoudig receptje voor kaaskoekjes. Na veel gespeurd te hebben in Nigella's kookboeken wat ik wilde maken en ook nog alle benodigdheden in huis had kwam ik uit op de kaaskoekjes. In haar boek heeft ze er voetjes van gemaakt, maar helaas ik had geen voetuitsteker dus maakte ik maar kaaspoppetjes.



Nodig:

100 gram geraspte Cheddar of Goudse kaas ( ik heb Goudse oude geraspte kaas gebruikt )
25 gram ongezouten (room)boter
50 gram bloem
1/4e theelepel bakpoeder.


Verwarm de oven op 200'c / gasoven 6.

Doe alle ingrediĆ«nten bij elkaar in een foodprocessor en pulse deze tot het een samenhangend deeg is. Het duurt een tijdje maar geduld wordt beloond!

Doe het deeg als platte schijf in plastic folie en leg het 15 minuten in de koelkast.

Rol het daarna uit op een met bloem bedekte werktafel tot ongeveer 3 mm dikte. Steek met een leuk vormpje de koekjes eruit en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.

Doe de koekjes ongeveer 12 minuutjes in de oven, als je hele kleine koekjes hebt is 10 min ook genoeg.

Laat ze daarna op een rooster afkoelen.

Lekkerr!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten